Figuurglas is terug van weggeweest.

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar glas is een modegevoelig product. Zeker interieurglas. Als we de klok 40 jaar konden terugdraaien zou je in bijna elk huis wel een houten deur zien staan met daarin een stuk figuurglas met één of ander patroon. Soms werd het figuurglas ook gebruikt in dubbele deuren tussen verschillende vertrekken. Figuurglas was hip en trendy. Iedereen moest het in huis hebben.

Maar zoals met alles in de mode, werd het op een gegeven moment afgevoerd als oubollig. Weg met het figuurglas. Welkom strakke, vlakke en vooral grote glasoppervlakken. Liefst nog met satijnafwerking. Het contrast kon niet groot genoeg zijn.

 

Nu, zoveel jaren later, merken we dat deze trend weer aan het keren is. Voor zowel landelijke als hedendaagse interieurs zien we dat glas en metaal samengaan voor het creëren van elegantie en privacy in uw interieur.

 

Een populair glastype van de heropleving van deze retro-interieurtrend is “kathedrale klein”. Dit glastype wordt gekenmerkt door kleine oppervlakkige putjes en onregelmatige onderbroken lijnen. Dankzij dit korrelige ontwerp biedt het glas veel privacy zonder het licht tegen te houden. De toepassingsmogelijkheden zijn legio maar gezien de privacy-eigenschappen is het interessant voor knappe binnendeuren of scheidingswanden in metalen kader.

 

Heb je interesse om dit glastype in jouw assortiment op te nemen of wens je meer info over mogelijkheden en prijzen? Contacteer ons. Dit glastype hebben we vanaf nu standaard op voorraad.