Een rustige werkomgeving is geen overbodige luxe

Meer dan een jaar geleden ging het land in Lockdown ten gevolgen van de coronapandemie. Al meer dan een jaar werken vele onder ons van thuis uit. Organiseren we meetings via videoconferencing en trachten we onze sociale contacten op afstand zo goed mogelijk te onderhouden. Ook al heeft thuiswerken vele voordelen, het verlangen om terug te keren naar een normale werkomgeving en het vertrouwde kantoor groeit met de dag.

Dankzij thuiswerk zijn we gewoon om in alle rust en stilte te werken

Een onmisbaar aspect van een aangename en functionele kantoorruimte is een goede akoestiek. Dankzij het thuiswerken zijn we nu eenmaal gewoon om in alle rust en stilte te kunnen werken. Op voorwaarde dat de kinderen naar school zijn natuurlijk. We hebben allemaal wel een collega die soms iets te enthousiast (lees: luidruchtig) een klant telefonisch te woord staat, terwijl jij de grootste moeite hebt om jezelf te concentreren. Het hoort er nu eenmaal bij en vooral bij grote landschapskantoren is het niet vanzelfsprekend om voor een goede akoestiek te zorgen. Langs de andere kant is het geen te onderschatte problematiek en kan het leiden tot concentratieverlies, een lagere productiviteit en in sommige gevallen kan het zorgen voor stress.

Akoestisch glas kan deze problematiek verhelpen. En nu de meeste werkvloeren toch leeg staan, is het minder ingrijpend om uw kantooromgeving bijvoorbeeld te voorzien van akoestische scheidingswanden of afgesloten vergaderruimtes.

Geluidsoverlast kan leiden tot concentratieverlies, lagere productiviteit en stress

Waarom kiezen voor akoestisch glas?

Glas is ideaal om te compartimenteren en toch de openheid van uw landschapskantoor te behouden. Zo blijf je visueel in contact met elkaar, zonder geluidoverlast te ervaren.

 

Gelaagd glas is samengesteld met een PVB-folie die de glasbladen verbind en bij eventuele impact of schade voorkomt dat de glaswand uit elkaar valt. Perfect veilig dus.

Daarnaast zorgt gelaagd glas met een akoestische PVB-folie voor geluidswerende prestaties van een hoog niveau. Ideaal dus om uw kantoor er mee in te richten en een aangename en rustige werkomgeving te creëren voor alle medewerkers. Zonder verlies aan daglicht en menselijk contact. En laat dat laatste nu net hetgeen zijn dat we met zen allen missen. Bekijk het dan ook als een belangrijke investering die zowel de productiviteit als de gezondheid van uw medewerkers ten goede komt.

 

Check bij uw volgende kantoorproject dus zeker welke opties er zijn met geluidswerend glas!