Glazen of plexi scheidingswand?

Rond de jaarwisseling wensen we elkaar allemaal een goede gezondheid toe. Lang blijven die woorden meestal niet hangen, maar 2020 heeft ons even met de neus op de feiten gedrukt en zal de geschiedenisboeken ingaan als het jaar van het coronavirus.

Opeens zijn we ons bewust van onze kwetsbaarheid voor virussen en bacteriën als we ons op openbare plaatsen begeven. Ondernemingen en overheden zoeken wereldwijd naar goede oplossingen om de openbare ruimte zo te hervormen dat we er toch weer met een veilig gevoel in kunnen samenleven.

Veel ondernemers hebben, onder tijdsdruk, gegrepen naar plexi als redmiddel om bescherming te bieden aan hun werknemers, klanten en andere passanten in hun gebouwen. Maar laten we eerlijk zijn, de ene constructie is al wat beter gelukt dan de andere.

Maar is plexi wel het meest geschikte materiaal om als scheidingswand te gebruiken? Hier een aantal argumenten waarom u beter voor een glazen scheidingswand kiest.

 

Uitstraling

  • Dankzij de hoge afwerkingsgraad heeft een glazen scheidingswand een mooiere uitstraling dan plexi. Het oogt solide en hoogwaardig en zal geen afbreuk doen aan uw balie, winkel of kantoorruimte.
  • Glas is zuiverder en laat meer licht door dan plexi. Niet onbelangrijk als u grote oppervlaktes moet afschermen.

 

Duurzaam

  • Glas is krasvaster dan plexi. Vooral wanneer veelvuldig onderhoud geboden is, gaat glas veel langer mooi blijven.
  • Glas is perfect recycleerbaar, in tegenstelling tot plexi.
  • Glas is beter bestand tegen de invloed van temperatuurschommelingen en kan beter tegen hitte. Glas is ook Uv-bestendig en zal niet verkleuren.

 

Stevig

  • Glas is stabieler dan plexi en leent zich beter voor grotere constructies. De afmetingen van glas zijn quasi onbeperkt.

 

De manier waarop we vandaag met elkaar omgaan ten gevolge van de coronacrisis, zal nog een hele tijd nazinderen. Bepaalde hygiënemaatregelen zullen mogelijk behouden blijven. Kies daarom voor een duurzame glazen scheidingswand waarmee u vele jaren verder kan.