Productie

HG-Glas beschikt over een goed georganiseerde productieafdeling.
Ontdek hier meer daarover.

Werking

HG-Glas is een goed geoliede fabriek, die loopt met een hoge precisie.

 

Vanaf het doorsturen van uw order doorloopt het de kort op elkaar afgestemde diensten vanaf ordernotatie, werkvoorbereiding & controle, de productie, de afhandeling en eventueel de levering.

 

Tussen en na deze stappen wordt het order op kwaliteit gecontroleerd, zowel visueel als automatisch d.m.v. een scan.

Voorraad

Met meer dan 160 stockplaatsen en ruim 2000 ton glas in stock, heeft HG een glasvoorraad die klaarstaat voor elke bestelling. Deze stock is rechtstreeks verbonden met 3 automatische snijlijnen voor floatglas en gelaagd glas.

Bewerken

4 volautomatische slijp- en boorstraten staan rechtstreeks in verbinding met de snijzone. Aanvullend zijn 3 dubbelslijpers en 2 boor- en freesmachines beschikbaar. HG kiest voor verwerkingsmethodes die toelaten om tolerantie en haaksheid te controleren, om zo een nauwkeurig product af te leveren.

Harden

2 van de 3 hardingsovens bij HG zijn direct verbonden met de slijp- en boorafdeling. De 3 ovens zijn gebouwd door Glaston en staan bekend om de productie van uitstekende kwaliteit.

CNC

HG beschikt over 5 cnc-werkcenters,
waarvan 1 onze maximale productiemaat van 2500mm x 4500mm kan bewerken.

Verpakken

De ruiten worden op een centrale plaats verpakt en nauwkeurig tegen elkaar gestapeld volgens een geprogrammeerd verpakkingsschema. Elke ruit is gelabeld met een neutraal etiket en elke bok wordt voorzien van een duidelijk overzicht.

Transport

Het transport gebeurt met onze eigen trailers, altijd met gesloten zeil zodat uw goederen droog blijven tijdens het transport. Elke trailer is uitgerust met een meeneemheftruck om de bokken op de gewenste plaats af te zetten.

Wenst u graag meer info?